RATO Generator aggregaat R3000 Bekijk groter

RATO Generator aggregaat R3000

R3000

De RATO R3000 is een krachtige en compacte RATO benzine generator/ aggregaat van professionele kwaliteit. Deze professionele benzine aggregaat levert uitstekende prestaties en heeft 2 stuks 230 Volt aansluitingen.

Meer details

In stock

679,35 €

561,45 € excl. BTW

Meer informatie

De RATO R3000 is een krachtige en compacte RATO benzine generator/ aggregaat van professionele kwaliteit. De professionele 3000 Watt benzine aggregaat levert uitstekende prestaties op zowel 230 Volt. Het continue vermogen ligt op 3000 Watt. De generator is voorzien van een 100% koperwikkeling. De motor is voorzien van een elektronische beveiliging. Het aggregaat heeft een overbelastingsbeveiliging en de motor kan eenvoudig met de hand worden gestart.

De aggregaat is voorzien van AVR beveiliging. AVR staat voor een automatische volt regeling. Dit betekent een continue spanning terwijl een overbelastingsbeveiliging voor de noodzakelijke zekerheid zorgt. Dit beschermt dus uw aangesloten elektrische machines voor piek spanningen. De aggregaat is voorzien van een LCD display met voltmeter en brandstofmeter. De 14,5 liter tankinhoud betekenen dat u de generator lange tijd achter elkaar kunt gebruiken (8 uur op vol vermogen en 12 uur bij halve belasting).

Piekstroomafname
De meeste elektrische apparaten vragen bij het opstarten even wat meer vermogen van de aggregaat. Dit noemt men piekstroomafname. Bij een aggregaat bestaat het risico dat daarmee het continu vermogen en/of misschien zelfs het maximale totale vermogen wordt overschreden.
Als het maximale vermogen bij de “opstart” wordt overschreden is het aggregaat 'te licht' om het apparaat te kunnen starten. De RATO aggregaat schakelt zichzelf dan automatisch uit om eventuele schade aan apparatuur te voorkomen.
Een oplossing voor bovengenoemd probleem is de apparatuur in een andere volgorde aan te sluiten. Sluit altijd eerst het apparaat aan met het hoogste vermogen /hoogste piekstroom. Als dit correct en goed werkt, kunt u ook de rest aansluiten, in volgorde van vermogen.
Belangrijk is dat u nooit alle apparaten tegelijkertijd aansluit. Bij sommige apparaten is de hierboven beschreven oplossing niet voldoende.

Deze apparaten vragen zo'n hoge piekstroomafname dat u bij de aanschaf van een aggregaat hier rekening mee dient te houden. Gereedschap of machines zonder aanloopstroombegrenzer zijn daar een bekend voorbeeld van. Daarbij moet u denken aan compressoren, hogedrukreinigers, haakse slijpers, breek-/ boorhamers, lasapparatuur maar ook koelkasten en airco’s. Bij deze apparaten moet u het vermogen hiervan vermenigvuldigen met factor 3 tot soms wel 7 om te kijken of het aggregaat geschikt is. Check dit even bij de leverancier van uw machines.

Stel u wilt een 230 Volt haakse slijper zonder aanloopstroom begrenzer met een vermogen van 900 watt aansluiten op het aggregaat. In dat geval dient u dus de 900 watt met 3 te vermenigvuldigen. Zo komt u uit op een piekstroomafname van 2700 Watt. Wanneer u een aggregaat gaat uitkiezen, moet deze dus een totaal vermogen van minimaal 2700 Watt (op 230 Volt) hebben.

Recensies

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

RATO Generator aggregaat R3000

RATO Generator aggregaat R3000

De RATO R3000 is een krachtige en compacte RATO benzine generator/ aggregaat van professionele kwaliteit. Deze professionele benzine aggregaat levert uitstekende prestaties en heeft 2 stuks 230 Volt aansluitingen.

Schrijf uw recensie